You are here

Regler for dyretransport

 • Hestetrailere til at transportere heste

  Fotograf: Colourbox

  Der gælder særlige regler for transport af dyr, herunder heste.

Der er forskellige regler, du skal være opmærksom på, hvis du skal transportere din hest eller pony.

Regler for dyretransport

 • BE kørekort

  Undersøg først og fremmest om du skal have kørekort til kategori B/E (”trailer-kørekort”) eller ej. På hjemmesiden "sikker trafik" kan du indtaste oplysninger for køretøjerne under ”anhængerberegner” og få resultatet.

 • Registreringsattester

  Når man sammenkobler et køretøj og en påhængsvogn skal man medbringe registreringsattester eller kopi deraf for begge køretøjer.

 • Sprængwire

  Sprængwiren skal monteres på selve sammenkoblingsanordningen i beslaget dertil. Er der ikke et sådant beslag, vil køretøjet ikke kunne blive godkendt til syn. Det er således ikke tilstrækkeligt blot at lave en løkke på sprængwiren og lægge den ned over kuglehovedet.

 • Løse genstande

  I påhængsvognen skal man fastsurre stævneskabe, koste med mere. Der må ikke forefindes løse genstande som kan forskubbe sig under transporten.

 • Lastbiler

  Såfremt man kører vognmandskørsel skal vognmandstilladelsen medbringes. Kører man firmakørsel eller ikke-erhvervsmæssig kørsel, skal man medbringe registreringsattest eller kopi heraf. Vær opmærksom på, om køre-/hviletidsbestemmelserne finder anvendelse.

 • Økonomisk virksomhed

  Hvis du transporterer heste i forbindelse med ”økonomisk virksomhed” er der skærpede bestemmelser for transporten. Eksempler på dette er transport af heste i forbindelse med drift af en hingstestation, professionel træner-/beridervirksomhed samt stutterivirksomhed. På Fødevarestyrelsens hjemmeside kan du finde yderligere information.
  Er du omfattet af begrebet ”økonomisk virksomhed” skal du altid huske at medbringe transportdokument og godkendelseserklæring på køretøjet, og at der skal altid anvendes strøelse. Hvis transporten er mere end 65 km fra afgangssted til bestemmelsessted, skal du desuden medbringe autorisation og kompetencebevis.

  Har du spørgsmål vedrørende dyretransport, kan du kontakte Københavns Vestegns Politi:

  • Tlf 4386 1448

Kontakt

Vestegnens Politi
Tlf 4386 1448
Sidst opdateret 10.03.2020